fredag 7 augusti 2015

Picknick


Igår drog jag iväg med barnen på en liten picknick uppe på ett berg vid havet. Min farbror Sven har stuga precis där intill och jag brukar åka dit då jag var liten tillsammans med min familj. Nu var det många år sedan jag var där och det kändes kul att få ta med sig sina barn dit.
Storbarnen sprang genast iväg för att undersöka bergen och jag konkade upp picknickkorgen och lillan till en platt del att lägga ut picknickfilten på.


Det känns lite extra mysigt med glasflaska till saften, papperssugrör, gammal plåtburk till kakorna och en fin korg att bära allt i. Då känns till och med kakorna jag köpt på affären lite lyxiga. Saften är det enda som är hemmagjort, dock inte av mig.



Fick jag tror det var hela 5 minuter att sitta stilla och läsa i min tidning. Läste Eijas krönika, vilket är hennes sista i denna underbara tidning och jag tyckte nästan att det var hennes bästa.
Hon har lämnat staden och sitt kontorsstolsjobb mot att flytta ut till landet för att bli bonde och man har fått följa henne i och med hennes krönikor i tidningen Lantliv.
Citerar från krönikan; "Det tar tid att flytta fokus från materiella till själsliga behov. Och det är en ständig kamp mellan att vilja ha och verkligen behöva." Tänk om fler människor kunde börja försöka följa hennes linje. Kanske inte just till att bli bonde, men att sluta med detta eviga jagande efter pengar och att vilja ha allting.


Vi fortsätter vår lilla stund på berget i skogen vid havet. Det är så fridfullt och vackert överallt.


Och det finns massa mumsigt goda blåbär att smaska på.



Vi tog även en liten promenad ner till havsviken för att få kasta lite sten och annat trevligt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar