tisdag 4 augusti 2015

Livskvalité


Regntunga skyar, moln som kommer och går som sedan avlöses av andra moln, värme som väldigt sällan drar sig över 20 strecket.. Vilken sommar. Trots vädret så har jag ändå stortrivts nästan varje dag. Hela vår lilla familj har fått vara lediga tillsammans i många långa sköna dagar. Så här lång tillsammansledighet som vi har haft kommer vi nog aldrig mer att få. Nu har min man börjat att jobba och snart börjar storebror förskoleklass och storasyster 15 timmar/veckan på förskolan. Ännu har i alla fall jag och barnen två lediga veckor kvar.



Ser mycket fram emot detta år då jag åter igen kommer att få vara hemma med bebis. Då jag gissar att detta kommer att bli min sista chans att vara mammaledig med bebis så ska jag verkligen försöka att njuta så mycket jag kan. Pengarna kommer ju inte precis att rulla in denna termin då vi valt att Robin ska vara pappaledig på halvtid, men vad är väl pengar? Nödvändigt ont ja men visst, skapar många möjligheter ja det med. Man kan göra mycket roligt med pengar. Jag är väl medveten om det. Men man kan vara väldigt lycklig och ha god livskvalitet, tro det eller ej, även utan en massa pengar.


Ett ljud jag älskar är vatten som porlar ner i en emaljerad balja. Jag vet inte vad det är, men jag tycker att det låter så otroligt mysigt. I svärföräldrarnas stuga finns inget rinnande vatten. Det är väldigt nyttigt att leva några dagar i att hela tiden tänka sig för med hur man använder det vatten som finns. Då man har en kran är det lätt att bara låta vattnet rinna. Har man det i en hink med en skopa, ser man hela tiden hur mycket vatten som går åt och hur mycket vatten som är kvar.

Ute har vattnet droppat från himlen stora delar av helgen. Men man ska väl inte bryta ihop för det, det finns mycket man kan roa sig med ändå.


Far och son passar på att fiska från den nygjorda bryggan mellan regnskurarna.



Inne i stugan spelas det spel, dricks kaffe och barnen busar och bråkar om vart annat. Jag är helt och hållet kär i stuglivet. Alla dessa måsten lyser inte riktigt igenom på samma sätt som det gör här hemma.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar