onsdag 12 augusti 2015

Skogens skafferi



Skogens skafferi har mycket att bjuda på. Det har vi fått upptäcka idag. Vi började med att följa min mamma in i svampskogen för att sedan komma hem med hela fyra liter kantareller. Rätt mycket om man tänker på att det bara var en väldigt liten plätt som all svampen växte på.
Sedan satt jag och min mor ute i solen och "rensade" dem medan barnen lekte. Rätt rofyllt att få sitta där och borsta de fina svamparna.


Sedan fick jag en ensamstund i blåbärsskogen. Då blåbärsskogen ligger alldeles bakom vårt hus har jag lixom ingenting att skylla på, jag bara måste plocka dessa blåa bär. I år finns det dessutom helt galet mycket blåbär ute i skogarna så att det är en fröjd att skåda.


Det är vårt hus man kan se där bakom blåbärsriset, så som sagt det är inte direkt långt jag behöver gå för att plocka. Känner mig väldigt rik som har sådan närhet till skog och natur.


 Då man har en hink som till och med heter "blåbär" så bara måste man ju plocka den full av blåbär.



En sak jag inte har på min gård är vackra rabatter. Är helt kär i min grannes vackra rabatter och själv har jag ingenting. Måste bara ta itu med att börja plantera. Jag kommer bara inte igång. Först och främst kan jag typ ingenting om var vilka blommor trivs bäst, sedan så kan jag nästan inte ett enda namn på blommorna jag vill ha. Hade möjlighet ifjol att få en massa plantor av våra andra grannar då de grävde bort sina rabatter, men då jag inte hade någonstans att plantera dem, så fick jag tacka nej. Men nu har jag en hel jordplätt att fylla. Måste nog fråga någon om hjälp hur jag ska börja. Någon av er som har några bra tips?


Men smultron det har vi gott om i alla fall.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar