tisdag 24 juni 2014

Doftande blommor, mmm!


Jag har en syrenbuske på vår gård. Den är risig och eländig och varje trädgårdskunnig människa skulle nog tycka att jag skulle klippa ner eller gräva bort den. Meeen jag har som inte hjärta att ta bort den, för jag tycker som om busken i all sin eländighet. Nu blommar den och luktar så ljuvligt. Ställer mig ofta och gräver in ansiktes i dess vita doftande blommor. Mmmmmm.


Min söta lilla ängel i sommarhatt, blå hemmasydd jeansjacka, blårutblommig klänning och gula fina stövlar. Så underbart!


Plockade en "liten" bukett liljekonvaljer idag. Ljuvliga blomma, giftig jag vet, ska försöka låta bli att slicka på den. Hela köket osar nu av dess doft :-D

Hoppas ni har en bra sommar än så länge. Jag vet vädret är väl inte det man hoppats på, men vi får väl inte låta vädret helt styra våra känslor kring sommaren. För sommar är det, vare sig det är soligt eller inte :-D



4 kommentarer:

  1. Härligt. Doften känns nästan då man tittar på bilden. Utan att anse mej som någon trädgårdsmästare så kommer här ett tips: ta för allt i världen inte bort syrenen. Men du vågar gå ganska hårdhänt fram med sekatör. Frissa till den alltså. En syren, lila eller vit, kan man ju inte vara utan. Våra har snart blommat över. Bäst att gå ut och snufsa en extra gång. Tack för alla fina bilder på sommaren.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Problemet med denna lilla syrenbuske är bara att den består av ett gäng pinnar som blommar och bladar mest längst ut på grenarna lixom. Vet då inte riktigt vad jag ska frisera bort. Ja skynda ut och snufsa, tiden då de blommar är allt för kort.

      Radera
  2. Gillar dina foton på humlor. I synnerhet den du fotade på Stenfors(?) med de frenetiskt arbetande vingarna.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Har alltid varit lite svag för just humlor. Den i äppelträdet (på Stensfors,ja) fick jag verkligen kämpa för att fånga på bild, den arbetade så frenetiskt och satt verkligen inte stilla många sekunder..

      Radera