måndag 23 mars 2015

Att vara bara Jag


Känner ett starkt behov just nu av att bara få vara jag, att själv helt få bestämma över några timmar. Vilket jag väl var medveten om är något man till stor del backar i från då man får barn. För mig är behovet av ensamhet väldigt olika. Ofta räcker det med att i tjugo minuter få stå ensam och hänga tvätt tvätt ute en fin sommardag, eller att få en liten stund till att strosa runt och fota och att just i den stunden veta att någon annan har det största ansvaret för barnen.

Förra veckan var det inte så mycket tid till ensamhet då dottern fick feber. Vilket också var rätt så mysigt att få ensamtid med sin lilla tjej. Denna dag bjuder på flera timmar att helt själv få bestämma över. Att bara få sitta/ligga i soffan, se på tv, äta frukost var jag vill, bläddra i en tidning och få ta lite ur "styrkas" högen och stå vid strykbrädan helt i fred. Tid till återhämtning och att samla energi till det som komma skall. Och inte minst, som också ger energi till att helt hänge sig åt sina barn då de till mellanmålet kommer hem.


Det finns så mycket vackra tulpaner. Fick dessa av min granne i slutet av förra veckan.


Påsken har börjat smyga sig in i vårt hem. Ljusgrönt, gult och orange är så vackra färger och hemmet känns så mycket ljusare. Dessutom är hemmet just nu mer städat än vad det vanligtvis brukar vara.
Jag har tagit rum för rum, dammat, skurat och fejat. Min svärmor hälsade på under helgen och hon och barnen har tillsammans (ok om sanningen ska fram var det nog svärmor som stod för de mesta av städandet, men barnen hjälpte faktiskt till rätt så bra halva tiden) städat lekrummet.
Tänka sig att det faktiskt går att gå på golvet, rita vid bordet och hitta det man behöver i leklådorna och pysselskåpet nu mera.
Nu kommer vi dock till det svåra, att fortsätta att hålla det så här... En utmaning av rang.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar