onsdag 29 juli 2015

Hiskeligt värre


Lite i senaste laget, men nu finns det äntligen smultron här i Skogshägna. Vi har smakat på smultron på alla möjliga ställen, men här hos oss har de mognat så kopiöst segt. Men nu så.
Röten har slagit in och tvätten torkar såå sakta. För mig är det en lika stor sorg varje år att inte längre kunna hänga ute tvätt för det är för mig ett sant nöje.


Istället för att få finbesök från stan är vi hemma och dolar på i vår ensamhet. Småstädar i köket och trivs med att bara va. Försvinner in i det senaste numret av Lantliv och drömmer om att måla om kökssoffan blå och mer tid och energi till att renovera.

 

För att få den febrige storebrodern att sitta och ta det lugnt springer jag över till grannen och lånar dessa UNDERBARA ljudböcker. Dessa kan varmt rekommendera! Robert Gustafsson läser böckerna om Hicke Hiskelig Halvulk den tredje så förunderligt bra och man blir alldeles lycklig av att höra dem. Följ med i Hicke, Snorslödder, Gape Rapkäft, Brutalbystade Berta och Tandlöses värld du med vet jag! Du kommer inte att bli besviken.


 Medan vi lyssnar till Roberts stämma lagrar vi köttfärsbiffar och småskrattar över sagans tokigheter.


Ute är det mulet, men varmt.



 

Jag har en svaghet, att kära ner mig i olika materiella ting. Till lillan hittade jag ett par otroligt fina röda sammetsskor på Myrornas som jag bara inte kunde motstå. Som tur var blev lillan lika förtjust i dem som jag.
Samma dag fann en rund fickspegel i handelsboden i Nordanå i Skellefteå. Älskar motivet och kunde inte motstå att köpa den. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar