söndag 10 januari 2016

Högläsningens lov


  Ute är vintern igång på allvar. Trettio minusgrader, snötäckta vidder och strålande sol. Gnistrande vackert. Den Marksénska familjen i Skogshägna håller sig dock inom sina fyra väggar, då febers grepp inte riktigt vill släppa taget om oss. Vi myser i tvsoffan, ritar, möblerar om, bråkar, vilar, joxar lite om vart annat.
Min absoluta favoritsysselsättning är att få sitta med storebror och ha högläsning ur Harry Potter. Jag har längtat SÅ efter att få ha någon nära att dela denna underbara värld med. Har tänk att jag skulle vänta tills lille storebror blir sju eller kanske till och med åtta förrän vi börjar med böckerna, men det blev nu när han är sex. Elias älskar att lyssna på sagor och kan sitta i timmar helt inne i berättelsen. Jag har, under mina ensamma kvällar med bebis haft film Harry Potter maraton och har på dagarna läst den första boken. I samma veva som jag skulle börja på den andra boken, hemlighetens kammare fick Elias hög feber och han satte sig med mig i soffan och jag började läsa hög för honom. Sedan var vi fast båda två.

I morgon är det måndag och jullovet är slut för denna gång. Här kommer julen finnas kvar ett tag till och plockas bort så där lite, lite i taget. Hoppas ni får en bra vecka!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar