torsdag 14 januari 2016

Vinterpynt


Här blev det inte någon jul som sakta smög ut. När jag väl började så rök hela balunsen i väldig fart. I och för sig har jag inte packat ner julen i lådan ännu, allt står istället i en enda härlighet på matbordet i vardagsrummet. Hur mycket jag än tittar och städar, brukar det alltid dyka upp någon liten julsak här och var. Så istället brukar allt få stå framme tills ett par dagar då jag med säkerhet (?) kan packa ner allt samtidigt.
Nu har vinterpyntet fått ta över julens plats.


Nya tulpaner skulle jag vilja ha varje vecka så här års. Varje vecka från och med nu och fram till maj. Har ingen favoritfärg utan vill ha dem alla.


Den stackars älgen ser lite frusen ut där han sitter halvt översnöad. Borstade bort lite snö från ögonen på honom i alla fall. Före jul gjorde jag och barnen en julklapp till småfåglarna, egengjord fågelmat i fina gamla kaffekoppar. Dock blev de aldrig upphängda, förrän nu. Hoppas inte att de blev sura på mig för att de föll i glömska.


Jag är SÅ vansinnigt less på tapeten i hallen. Det är så mörkt och FULT där inne. Det första man möter i vårt hus är ju denna hall och den ger ett sådant tråkigt intryck. Den är dessutom liten och konstig och jag blir gaaalen då den är allt för opraktisk.
Men nu är det så att vi önskar att göra en stor renovering av hallen då en liten toalett som finns där ska bort, väggar rivas och golvvärme läggas in. Hejbara, ja ni hör ju, det är ju inget man gör bara på en vecka precis. På grund av den omfattande renoveringen som vi (önskar) göra, blir det att man drar på det hela. Det känns lixom som ett alltför stort berg att bestiga så då blir det inget av det alls. Lite meningslöst känns det ju att tapetsera om nu för att sedan riva ner alltiop då den stora renoveringen blir av. Det är nu man skulle hitta en liten miljon som är över så att man kan leja ett gäng snickare, en rörmokare och någon elektriker som kunde göra allt åt en. Tapetsera, det kan jag göra själv efteråt.
För att pigga upp lite i hallen har jag satt upp dessa fina hjärtan jag fick av min vän Mona i julklapp.


Nu gråter minstlillan så det är bäst all kliva iväg från denna plats och börja kvällsproceduren med att få storbarnen i säng. Ha en fortsatt bra kväll!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar