onsdag 25 maj 2016

Del 3; "Utflykter"


Vi gjorde några utflykter under våra dagar hos Andreas, som för övrigt syns på bilden ovan. Gumman "blev lite trött i benen" och blinkade med sina klarblå ögon upp mot sin långa morbror, som snällt bar henne på sina axlar.
En dag i Slottsskogen, en dag på Universeum, en dag som jag fick gå på i några secondhand butiker och barnen fick leka i en lekpark. Att följa morbror Andreas till en riktig nördbokbutik var en höjdare, tycker jag. Där kunde man, om man kände för det, köpa sig en trollstav precis som den Harry Potter eller någon annan i de filmerna har. Min man åkte iväg och kastade lite diskar och en dag spenderade vi i den botaniska trädgården.



Fotade nästan ingenting under våra utflykter, mest privata familjebilder och några med mobilen.
Vi struntade helt i Lisseberg, tänker att det tar vi någon annan gång då barnen blivit lite större. Det är ju så otroligt mycket folk på detta ställe och sonen, som har en tendens att springa bort, skulle vi lätt tappa bort i folkmassan. Dessutom finns det så mycket där som lockar och kostar så mycket pengar, så nej det får bli någon annan gång.
Universeum är riktigt spännande att besöka. Just denna dag fick vi vara med på hajsaffari och dessutom se då hajarna skulle matas. Spännande! Dessvärre var regnskogen just då under ombyggnation så den fick man knappt se alls. Vilket jag tyckte var väldigt tråkigt, men det fanns nog att upptäcka ändå.

Nu till den utflykt jag och faktiskt hela familjen tyckte mest om, den botaniska trädgården.


Som jag har läängtat efter att få se en blommande magnolia och jag han precis innan den blommat ut. SÅ vackert!





Tulpantiden var också få slutvinjetten, men några blommade vackert fortfarande. Vad otroligt många vackra olika sorters tulpaner det finns.



Vi klev ut från trädgården ett tag och in i ett naturreservat som låg intill. Det var som att gå i ett stort rum med ett vackert enormt grönt tak och vilken härlig fågelsång som omslöt en.


Lilla Tingeling var med oss på promenaden.


In till trädgården igen. Tänk att få hänga sina kläder på tork under ett sådant vackert träd. Åh! Anna, en sådan skulle du ha visst?




Det fanns så mycket vackra blommor överallt så man visste nästan inte vart man skulle titta som mest. Vackra blommande träd och Rhododendron höga som träd. 



 

Det här var ett ställe för en kille med spring i benen och som älskar att upptäcka och gå hur långt som helst. Måste säga att han var väldigt duktig på att bara gå där man fick gå och inte in i rabatterna.



Lilla Tingeling var faktiskt förvånansvärt duktig på att gå hon med, även om hon inte var riktigt lika ivrig i stegen som storebror. 


Vilken ljuvlig trappa visst!?



Vilket läckert ställe detta är. Vilket jobb att bygga upp alla dessa trädgårdar, undra hur många blomsorter det egentligen finns på denna plats? Humlorna har då minst sagt ett väldans jobb att utföra.


Minstlillan var väldigt nöjd då hon äntligen fick komma upp ut vagnen och sträcka på benen.



Vilken fantastisk utflykt! Jag rekommenderar verkligen alla att besöka denna plats. Det finns också ett växthus där man kan vandra in i regnskogen och till och med få se köttätande växter, vilket barnen tyckte nästan var lite väl spännande.

Ja det var allt från vår lilla semestertripp. Hoppas du fått se något du gillar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar