måndag 2 maj 2016

Vintern raaaa!



 Nedanför mina föräldrars hem finns ett berg som jag ofta lekte på som barn. På solsidan av det berget har det nu börjat att växa underbara söta fina blåsippor. Det blir några fler varje år och vi hoppas på att det så småningom kommer att blomstra blått på hela berget.


Valborgshelgen firades som vanligt här hemma i Skogshägna. Jag och barnen tog en cykeltur ner på byn för att köpa en blomma till vår granne som fyller år på valborgsmässoaftonen och på hemvägen hittade vi små gula solar lysande i dikesrenen. Vi stannade till och barnen plockade varsin söt liten bukett till födelsedagsbarnet.



Efter att vi suttit och fikat i solen på grannarnas altan en lång stund gick jag hem och bakade denna smarriga kolachokladtårta som vi tänkte ta med oss till kvällens firande. Den är helt läskigt god.


Jag och lillan hade också köpt några vårblommor till lekstugan som vi planterade. 




 Brasor har vi två här i Skogshägna, så vi vandrade lite mellan båda. Och vilken kväll sen. Jag frös inte ett dyft. Har nog aldrig varit med om en sådan varm och skön varborgsmässokväll förut. När jag och storebror cyklade den korta vägen genom Skogshägna i natten var det på intet sätt någon kall luft som strömmade mot en. Så härligt.

Under söndagen hade jag en "fri från kamera dag" som vi spenderade ute heeeela,  hela dagen. SÅ otroligt härligt väder. Vi tog fram studsmattan, krattade löv, åt årets första lunch ute, men mest av allt satt vi och bara latade och myste.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar