måndag 18 september 2017

Åttaåring


En åttaåring har vi numera i vår familj. I åtta år har jag och Robin fått leva i den enorma välsignelsen i att vara föräldrar. Vilken känns som en evighet, samtidigt endast som en dag. Tiden före Elias går nästan inte att dra fram ur minnet. Han har på något sätt alltid funnits där, känns det som.


Detta fina födelsedagståg fick vi när Emylinda föddes och det måste alltid fram när någon fyller år. Det enda kruxet med tåget är att det inte går att fylla t ex 11, 22, 33 osv, men annars går det att ta fram tills någon fyller 104, minst. 


Finns det något finare att dekorera med än bär? Vackra och mumsiga. För att kunna dekorera med hallon  du plockat själv måste de vara färska eller frysta, fast då styckfrysa. Stoppar du alla direkt i en och samma burk fryser de ihop till en stor klump och är väldigt svåra att få isär utan att de går sönder. Istället kan du ställa dina hallon på en bricka och ställa in den i frysen. När hallonen är frysta kan du sedan lägga dem i samma burk och sedan ta fram ett och ett hallon efter behag.


Kringom tårtan har jag tryckt fast halverade chokladfingrar. Supersmaskigt, tycker jag i alla fall. Tyvärr hade jag lagt tårtljusen på ett sånt där "bra" ställe och hittade dem inte alls då det var dags för att bjuda på tårtan. Men det gick bra med kalas även utan dem. Gissar att de dyker upp en helt annan dag som de inte alls behövs...



 Under dagen och eftermiddagen kom barnens far och morföräldrar samt en morbror för att fira åttaåringen.


Våra fina hemmasydda vimplar fick pryda köket. Det kan vara väldigt roligt att stoppa huset fullt av folk, men också med bara några stycken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar