lördag 23 september 2017

Hösten ÄR vacker!


Äppellycka. Jag, min mamma och minstlillan fick komma hem till Lena och plocka av hennes äppelträd här om dagen. Sicken fröjd att få ta del av andras skatter då man inte har egna som är just som denna.


Nu ska här hackas och mosas. En paj har jag redan gjort, men tänker i år försöka mig på att skiva ner några av vinteräpplena och stoppa in i frysen så att det bara ska gå att ta fram senare under vintern och att man då också kan få njuta av höstens skapelser i en god paj.
Fick ett recept på en äppelmarmelad av min moster här om dagen, det blev jag också väldigt sugen på att prova.



Från köksfönstret kan jag skåda ut mot detta vackra berg och där öser hösten över hela berget av vackra fina färger. Det är så skönt att få titta ut från sitt vardagsstök i sitt kök och mötas av dessa vackra höstfärger. Och höst är något som verkligen fått prägla mig dag idag.


Den började med lång sovmorgon för mig, dock inte för min man som tog sig an våra barn som visst inte var så sugna på att sova ut. När jag till slut släpat mig upp ur sängen åt vi en lång god frukost med melodikrysset i högtalarna.


Efter det satt vi oss och fyllde i taxischemat för storbarnen och fritids och förskoletiderna på schoolsoft. Sånt där som man gärna vill göra tillsammans, men som vi oftast skjuter på framtiden. "Äsch, det kan vi göra ikväll då ungarna sover.." Men nu tog vi faktiskt tag i saken och gjorde den på direkten.

Dagen förflöt i den sköna sega andan tills det var dags för mig och tjejerna att åka till Ultervattnets byastuga för att lyssna på min pappa och några av hans syskon som där skulle sjunga tillsammans.


Byastugan ligger alldeles intill denna vackra sjö.  Min far, mina fastrar och farbröder brukar ofta sjunga tillsammans, i alla fall nästan alla, och de har alla så olika fast ändå lika röster som passar så bra ihop.
Jag har inte hunnit fråga alla om det är ok att jag lägger ut bilder där de är med, men jag hoppas att de två som jag inte hunnit fråga blir allt för arga på mig för att jag lägger upp detta här på min blogg. Jag är i alla fall så mäkta stolt över dem allihopa och så glad över att de får vara mina.


Skulle vara ännu bättre om jag även kunde lägga till deras sångröster, men ni får nöja er med dessa bilder. Utanför den knökfulla byastugan speglade de vackra lövträden sina numera gula, orangea och röda blad i den vackra sjön. Bredvid lekte mina tjejer tillsammans med min kusins barn, vilka också är några av mina barns bästa vänner.



Medan jag satt och tittade på de fyra lekande tjejerna gled en båt med två fiskare i förbi. Tack för det, säger jag. Så vackert med den vita båten med de gulaktiga vackra årorna som lixom bröt av, men ändå smälter in i alla höstens färger som finns kring om.


 Det blev dags att lämna byastugan och den vackra sjön och sätta sig i bilen för att rulla hemåt.


Norrland, Västerbotten, du är så vacker! Jag blir alltid så kär i vårt vackra landskap om sommaren och den pånyttfödda nyförälskelsen övergår alltid i kärlek varje höst. Kan inte se mig mätt på all natur som möter mig längst vägarna.


Stannade längst vägen hem vid en lönn och plockade en hop av vackra blad som jag tänker förvandla till vackra lönnrosor. Det känns fint att få ta in en del av allt det fina som finns där ute.





2 kommentarer:

  1. Svar
    1. Men hej Pia :-) Vad roligt att du kikar in här på min blogg! Tack för din fina kommentar :-D

      Radera