onsdag 10 april 2019

Fladen sill, loppishink

 I dagens blåsväder gick jag och minstlillan ut på en långpromenad. Vi skulle ner på byn och hämta hem vår cykel som lämnats vid ett tillfälle hos några vänner.
Det vart en hiskeligt lång promenad för sådana korta ben som minstlillans. Men vi hittade bra ställen att stanna på och låta minstlilan få vila benen. Som på den stora stubben som faster Anna och farbror Lennart har sin brevlåda på. Eller på bron till farbror Bergners hus. På den lilla träbron över ån finns till och med en enkom bänk som är gjort precis för ben som behöver ta sig en stunds vila.
När vi kom till mitt favoritloppis på Stenforsgård (vilket är stängt för säsongen) började Minstlillan klaga över hunger och tänk så perfekt, restaurangen på Stenfors hade alldeles nyöppnat och serverade idag makaronpudding och köttsoppa. Vi bestämde oss för att köpa varsin köttsoppa och satte oss ner och mumsade.

Lite smått och gott fanns det från loppisen inne i restaurangen. Bland annat en vansinnigt snygg hink som fick följa mig hem.


Titta bara! Den inspirerade mig till att plocka in lite björkkvistar och plocka fram mina fina fjädrar från grannarnas hönor. Nu känner jag mig redo att göra påskfint i huset.


Löjligt lycklig blev jag av denna hink.


Även denna fina porslinsbytta.


Mina knasiga, fina påskpynt ska få komma upp ur väskan och skapa små färgklickar här och där.


Allt från loppade tuppar, arvprylar, coopkycklingar, till barnens egenpysslade påskpynt.


Dessa fina plastägg från min mans farmor tycker jag är så gulliga, de ska också få hängas upp i riset. Nu ska här påskas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar