måndag 29 april 2019

Måndag


Ledig måndag efter jobbarhelg. Efter att skolbarnen dragit sätter jag mig med mitt kaffe och min stickning i vår röda soffa. Dagen efter en helg på jobbet är som en dag i en dimma. Jag har inte lust till så mycket annat än att bara göra ingenting. Men med en pratglad nästan fyraåring i huset går det inte att vila varken öronen eller kroppen särskilt mycket.


Det är så härligt ljust och hemmet blir så mycket gladare i vårljuset. Det finns så mycket som gör mig så glad. Som fina blommor och en blomkruka i fin grön nyans.


Plockade in några kvistar med gröna blad och satt i vaser i hemmet. Vilken lycka.



Jag och minstlillan tog under förmiddagen idag Severus i kattkorgen och begav oss iväg till veterinären. Han skulle bli kastrerad, vaccinerad och idmärkt. Stackarn alltså, men det gick så bra för honom och vi fick rätt snart ta hem honom igen där han fick vila upp sig ordentligt. 


Vår lilla mysiga, gosiga katt.


Ljuset inne alltså.


Påskriset har jag inte haft hjärta att slänga ut. Det får stå kvar så länge de gröna små bladen fortfarande grönskar.


Hittade denna fina bonad på Fyndet. Har funderat länge på en plats att lätt stoppa undan räkningar som dimper ner i brevlådan och som jag lätt råkar lägga på en plats där de sedan försvinner bort bland alla andra papper. Vi hade förut en väldigt bra plats för detta, men efter en ommöblering försvann platsen och räkningarna hamnade i den "vanliga" pappershögen.


Detta lite småförvirrade inlägg får avslutas med några bilder på dessa små vackra snödroppar. Vilka otroligt vackra blommor. Skira och med en sådan omedveten skönhet.




I morgon är det valborgsmässoafton och vi ska till våra grannar i norrgården och elda majbrasa. Sedan väntar en skön ledig dag för hela familjen mitt i veckan. Sicken fröjd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar