söndag 17 november 2013

Binda krans




Förra veckan skulle vi binda kransar här hemma hos mig med vår tjejgrupp. Oj vad det luktade gott länge i vårt hus av all gran, tall och enris som jag plockat in. Fick verkligen julkänslor av doften.
Kan ju bara säga att funderar du på att binda kransar gör det kanske inte så gärna i ditt vardagsrum, det blir så in i norden barrigt överallt. Läste om en som varit på en kransbindarkurs som hållit till i en inredd ladugård, det lät som en mycket vettigare plats. MEN det är nog många som precis som mig inte har tillgång till ett sådant ställe, så det blir sopen och damsugaren som får jobba desto mer istället.

Torkade apelsinskivor inför kransbindandet. Det blev rätt så många över som jag har tänkt använda mig av till diverse jul och adventspynt. Tycker att de är så vackert med torkad frukt och just apelsinskivor är nog de som är toppar.
Fick ett tips att hänga upp dem i ett fönster. Det blev riktigt vackert, särskilt då solens strålar lyser genom dem. Ett tips jag gärna delar med mig av.


4 kommentarer:

  1. Åh, hade velat vara med. Inte så att du har en över ;-)... alltså krans?

    /Helena

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi håller på att göra kransar att sälja på skyltsöndagen den 1.a advent. Blir några av mina inte sålda kan du få en ;D

      Radera
    2. Okej, men bönen "Gör så att inte alla Petras kransar blir sålda" ... kanske inte uppskattas... ;-)

      Radera
  2. .. köööpa en, Petra.. köpa! ;-) Så många slantar som möjligt, till Panzisjukhuset. Jo, det blev det till slut.
    Torkad apelsin i fönstret ger en liksom en egen liten solnedgång, så att säga.
    E f

    SvaraRadera