tisdag 19 november 2013

Pärlband och kassettband







Vilken känsla det är att ta ur ett kassettband ur ett kassettfodral, stoppa in den i en kassettbandspelare, spola så man hamnar där man ska och sedan trycka på play. Det var ett bra tag sedan jag gjorde det sist.

Barnen, särskilt storebror har blivit otroligt förtjust i att sitta och lyssna på en saga, till sin moders stora glädje. Jag, som är modern till dessa två barn, är också väldigt förtjust i att lyssna på sagor, vilket jag förövrigt alltid har varit.
Elias har några sagor på CD, vilka vi lyssnat osaliga mängder på. Nu har vi införskaffat oss en kassettband/CD spelare på Umeå Pingstkyrkas sekond hand butik för hela 55 kronor och bett mormor söka efter mina (och mina syskons) gamla kassettband. Vilken fröjd.

Denna förmiddag har vi roat oss med att pyssla. Barnen satt och gjorde pärlhalsband. Eller om man ska vara riktigt noga så det var egentligen mer storebror som gjorde just halsband. Lillasyster gav, efter en lång tids prövning, upp det svåra i att trä den lilla bångstyriga pärlan på tråden och sysselsatte sig istället med att bara sitta och pilla på pärlorna eller att tappa ner dem på golvet.
Jag satt och försökte göra barnens adventskalender utan att väcka för stor nyfikenhet hos barnen. Elias undrade först vad det var jag höll på mig, men tappade snart intresset.

Samtidigt som vi gjorde detta lyssnade vi på sagor. Pettson får julbesök, Lotta på bråkmakargatan och Bamse i trollskogen han vi beta av denna gång. Det blev riktigt spännande emellanåt och vi fick sitta och hålla varan hårt i handen flera gånger under sagornas lopp. 


4 kommentarer:

  1. Åh vad mysigt me band :) jag gav ju några band till dig förra tisdagen. Men glömde vist ge dig mamma mu och kråkan bandet. Kommer me de nästa gång :)
    Jag har kvar några hos mig som jag vill ha kvar, kanske kommer ni hit nån gång så kan barnen få lyssna hos mig.

    Tänker på min barndom när jag ser band, många fina minnen finns de. Kramz på er <3

    SvaraRadera
  2. Så mysigt, mysigt, mysigt alltihopa! :)
    E f

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kära faster, vad vore min blogg utan dina kommentarer? Nej inte mycket i alla fall, tack! :-D

      Radera
    2. Talar ur hjärtat. Vad kan jag annat göra, käre go'e!
      En lärdom fick jag med mig också, eller åtminstone en påminnelse.. Att barnets sinne inte är så avtrubbat som mitt. Bamses äventyr är alldeles tillräckligt spänannde! Blev liksom mjuk i hjärtat när du skrev att Elias, eller var det Emylinda, behövde hålla handen utemellan. Underbara värld!.. Det finns ännu sådant som är oförstört och utan synism. Tack!
      Kram på er, allihop! /E f

      Radera