tisdag 17 oktober 2017

Solglimtar


 Det är fascinerande vad lite sol kan göra för måendet. Denna höst har varit lite snål än så länge på att dra isär sitt regntunga draperi och låta solen kika fram längre en ett par minuter, så man känner sig rätt svulten på sol.


Blev nästan löjligt glad när solen sken upp hela vårt vardagsrum. En annan solig del i mitt liv är Instagram. Inte helt och hållet kanske, men bitar av det. Jag som egentligen tycker det är rätt så obehagligt med människor, att komma nära inpå dem och vise versa, har via detta nu fått "lära känna" så många fina människor och öppnat nya vägar för mig. Hittar så mycket inspiration och träffat flera som har liknade intressen som mig själv. Det finns ju givetvis många baksidor med detta forum, tack och lov har jag inte personligen stött på någon som försökt göra mig illa, men jag ser hela tiden hur det händer mot andra. Att människor kan skriva och tänka sådana elaka tankar om andra.
För mig kan baksidan av Instagram vara att lägga det hela på en lagom nivå. Det kan lätt bli att jag grottar ner mig för mycket och inte lever det verkliga livet här och nu.


En rolig sak med Instagram är Nina som driver ett litet företag som heter Äkta hem. Henne skulle jag aldrig ha stött på om det inte varit för detta forum. Passade här om dagen på att "hoppa in" på hennes hemsida och köpa julklappar.
Tänker varje år att jag ska "göra bort" julklappsköpen tidigt och i år gör jag faktiskt till och med det. Så skönt! Vet inte om det beror på att jag mådde så oerhört dåligt förra året och bara stressade och försökte framtvinga den egentliga julglädjen som jag vet borde finnas där och vanligen finns där. Kanske att jag vill försöka motarbeta det jobbiga som kändes då så att det ska bli bättre denna jul.
Ja i vilket fall, tittade in hos Nina och gjorde en beställning och fick hem dessa ljuvliga små inslagna paket. Och det fina brevet till. Så glad jag blev!



En till person som jag inte heller skulle ha mött är Mathilda om jag inte gett mig in i Instagrams värld. Hon tar något så magiskt vackra bilder så att man blir alldeles stum. En dag la hon ut en bild på en tröja som hon hade stickat och som hon inte kunde ha och ville sälja. Jag fick köpa den och nu är den min. Plus en liten påse med vallmofrön :-).





En handstickad tröja i fint ull. Är så glad över denna fina.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar