onsdag 11 oktober 2017

Städat vare här


Nu har jag putsat och dammat och plockat bort en hel mängd med saker från mitt kök. Ser väl kanske inte alls så stor skillnad ut, sakmässigt i andras ögon, men i mina egna så gör det det. Känns aningens pretiöst att ta bilder från sitt hem när det är så städat, för så här ser det ju aldrig ut i vårt hem. Tvekade ett par dar med att använda bilderna, men äsch nu gör jag det i alla fall.




Fina bra böcker tycker jag om att ha framme.


Jag tycker mycket om att inreda eller pynta hemmet efter årstiden. Nu har jag gjort plats att hänga pappersbonader på. Skulle vilja ha en för varje årstid och för speciella högtider som till exempel jul. Saknar en vintrig, alltså en som inte har med julen att göra och en som kanske visar på senhöst eller tidig vinter.





De två svarta ljusstakarna är från gjuteriet i Robertsfors. Man pappa, som jobbar där, har målat dem. Har inte blivit less på dem än och gissar att jag aldrig blir det heller.


För några dagar sedan ordnade några tjejkompisar en liten klädbytardag. Det är ju en helbra grej alltså. Jag tog bland annat med mig mitt röda jättefina gamla förkläde som jag brukar hänga fram som pynt kring jul. Midjan på förklädet är påtok för smal för att jag ska kunna få på mig den. Nu fick min kusin Ronja, men en mer passande midja den i stället. Så roligt att den faktiskt får komma till användning igen. Hemma hos mig har istället denna fina roströda, som du ser på bilden ovan, tagit den gamla rödas plats. Fick den i somras av min svägerska och denna kan jag båda ha som prydnad och faktiskt använda. 


Köket är den plats i huset man spenderar väldigt många av sina vakna timmar. Här sitter tre små ljus med sina läxor. Minstlillan som vill vara precis som sina storasyskon fick låna ev av storebrors gamla BAMSE läxböcker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar