fredag 19 oktober 2012

Scrapbooking

Nu har jag äntligen framkallat kort på Emylinda. Att älska att fota har verkligen ett straff med sig. Det blir ju så hiskeligt svårt att rensa bland dem. "Men oh här gör hon ju en sådan söt min så den måste jag framkalla." Att den sedan är nästan identisk med 14 andra kort är inget jag tänker på just då.

Jag har vissa saker jag tycker mycket om att göra. Som att blogga till exempel en annan sak är att hålla på med är scrapbooking. Eller snarare "sckrapbooking light". Dock kan jag fastan i det och kan glömma bort både tid och rum när jag sitter vid pysselbordet. Det är inge vidare bra när man har barn. Själv kan man ju klar av att vara utan mat i ett par timmar, men kanske inte barnen..

Har ingen riktigt bra pysselhörna i huset ännu, så det får bli vardagsrumsbordet;



Det finns så otroligt mycket att köpa till scrapbooking. Men inte är det särskilt billigt. Går man in i en panduro butik, plockar åt sig några stämplar och några papper är man lätt 500 kronor back när man kommer ut ur butiken.
Jag har några tips för att det inte ska behöva kosta skjortan att hålla på med scrapbooking;
  • Kolla igenom dina tidningar som du har liggandes hemma. I t ex många inredningstidningar finns det många sidor med vackra tapeter eller blommor. Riv ut sidorna och använd dem. 
  • Det finns ohyggligt många fina presentpapper. Det är (oftast) mycket billigare att köpa en rulle presentpapper än att köpa färdiga scrapbookingpapper. Jag brukar dessutom alltid spara fina papper (och snören) som jag eller någon annan i familjen fått på sitt paket.
  • Nästan alltid sitter det små band i alla tröjor man köper. De finns för att man lättare ska kunna hänga upp dem på galgar. Jag brukar oftast tycka att de kliar och då klippa bort dem och istället för att slänga dem använda dem till pyssel.
  • Spara lite av tapetbitarna du skär bort när du tapetserar. Tapeter är väldigt bra att använda till mycket inom pyssel. Ibland kan man också ha turen att man kan få gamla tapetböcker som färghandeln annars tänk slänga bort.
Ja det var det jag kom på just nu. Det finns säkert många fler tips för att det inte ska behöva bli så dyrt vilket dessutom också gör att det blir lite mer personligt.

2 kommentarer:

  1. Att pyssla tycker jag oxå om... ja det vet du nog. Vi har allt pysslat med något, ja sen du och dina syskon va små. Fick faktiskt pappa Per att "pyssla" oxå i dag. Våran korgstol behöver lite mer vit färg. Han va liksom hemma för sin rygg. Så det blev rena gympan för honom.Mor

    SvaraRadera
  2. Vilka bra tips Petra! Andrea och jag pysslar också med scrap-booking ibland men det som hindrar är ofta att det blir så dyrt!
    /Jakob E

    SvaraRadera