tisdag 6 maj 2014

En resa som inte riktigt blev vad vi tänkt..

 Två små förväntansfulla småttingar ser ut över flygplatsen i Umeå. Nu skulle det bära av till morbror Andreas i Göteborg, så KUL!


Det var så härligt att komma fram till den härliga vårsommaren. Vi fick höra talas om att det snöade där hemma i norr, så vi längtade verkligen inte tillbaka.
Andreas bor tillsammans med 6 andra (numera 5) personer i denna stora, vackra prästgård;


I Göteborg hade det varit sommarvärme i flera dagar och de flesta gick omkring i kortbyxor och kortärmat. Just då vi kom drog det lite kalla vindar över västkusten, men vi njöt ändå. Det var så härligt att kunna ha fönstret öppet hela dagarna och se ut över grön, blommande vacker natur.


 Första dagen sprang vi mest runt hemma hos Andreas och busade. Dag nummer två blev det fullt ös medvetslös av aktiviteter. Första halvan av dagen besökte vi Universeum. Där man kunde se på hajar, besöka regnskogen och göra massvis med skojiga grejer.


Av alla kuliga saker man kunde uppleva och göra i detta stora hus, trivdes lillan allra bäst vid denna stora mjukispanda.


Andra halvan av dagen spenderade vi på Liseberg. Storebror var som galen och sprang bort STUP i ett. Andreas hade ett väldigt sjå att hinna ikapp. Lillans största händelse var då en av de gröna kaninerna gick fram emot henne och vinkade. Det levde hon på hur länge som helst.
1:a maj var kanske inte den mest ypperliga dag för att besöka denna plats, vilket var fylld till bredden av människor. Men vi hade det jätteroligt ändå.


Sedan hände det som man inte önskar någon, lillan fick magsjuka.... Hon kräktes hela natten och vi fick springa upp flertal gånger för att ta hand om henne och tvätt. Sedan ville det som inte sluta. Jag trodde flera gånger att det var över och hon mådde så oerhört bra mellan varven och var så hungrig, men efter några timmar hade gått kräktes hon på nytt. Stackarn!

Jag trodde jag skulle bryta ihop, detta var inte riktigt den semester jag hade planerat. Jag saknade min man så enormt! Men vad fanns det att göra, ingenting. Vi fick göra det bästa av situationen. Andreas och Elias åkte på egna små utflykter, medan jag och lillan fick stanna "hemma".
Jag roade mig med att fota blommor och träd;


Låg och vilade under ett kastanj träd. (Tänk ändå om man hade ett sådant här hemma!!)


Gick på härliga promenader för att se underbara träd och vackra ängar av vitsippor.




Detta låter kanske lite underligt. Men trots dessa blommande träd, vackra blommor och vackra ängar är det jag älskar allra mest att ligga på en grön gräsmatta. Man behöver inte vara rädd att man mosar någon liten blomma, man kan få sprida ut sig själv så mycket man vill och ligga och lukta och krafsa i gräset. UNDERBART!






Trots denna vackra natur vi hade runt omkring oss, var faktiskt det vi gjorde mest att se på film. För vad skulle vi göra för att få tiden att gå? Lillan behövde vila, men hade svårt att göra det då storebror sprang runt och busade. Barnen har nu sett på film så det räcker för hela året. Det kändes inte så kul, men det fick bli så. Jag hade även råkat ut för ryggskott och kände att livet var emot mig.

Lillans kräkningar tog som aldrig slut och jag tog kontakt med 1177. De trodde inte alls att det handlade om någon magsjuka utan att det möjligtvis var någon reaktion på resan. Vilken lättnad! Nu behövde jag i alla fall inte vara rädd för att storebror skulle åka dit.

Trots sjukdomen hade vi det roligt hos morbrodern (särskilt storebror), men ack så skönt det var att äntligen få åka hem. I solnedgången lyfte flyget och det bar av mot det sköna Skogshägna där den finaste maken/pappan väntade.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar