onsdag 21 maj 2014

Sommarmålande naglar och lekstuga på plats


Idag bestämde jag, storebror och lillan att nu är det sommar och sommar det innebär målade tånaglar. Så nu är det gjort, det var bara pappan som fegade ur.

Nu är äntligen lekstugan på plats där den ska stå. Så fin den är alltså! Vi har städat och torkat bort all smuts och en evinnerlig mängd spindelnät (den behövs skuras utvändigt också, men det blir en annan dag). Och så har vi möblat. Nu saknas det bara en liten hylla att sätta ovanför spisen och en liten byrå. Ja och så behövs den lilla terrassen sättas fast ordentligt.


Allt invändigt är grönmålat. Är fasligt sugen på att tapetsera en av väggarna i någon fin blommig tapet, meen vi får se när och om det blir av.


Nya gardiner i fönsterna och en liten hylla jag köpt på Fyndet sitter uppe. Hyllan var helvit då jag köpte den, men har nu fått lite fina scrapbooking papper ditlimmade på kanterna.


Det får inte finnas saker som man är allt för rädd om i en lekstuga. Barnen ska kunna använda och leka fritt med allt som ställs in. Jag hittade små porslinsfigurer från mina och Robins lådor på vinden som passar perfekt i ett litet hus. Små bukar man kan stoppa lite att och annat i är också en riktig hitt.


Kaffe med doppa dukas genast fram.


Barnen har velat gå in och leka lite då och, men jag och Robin har varit ute och jobbat hela dagen. Vilken fantastisk dag! Varm, med en lite fläktande bris, svalkande skugga och helt fri från bräms och mygg!! Underbart. Fler dagar som denna önskas.

Kan man tänka sig! Fru Marksén bjuder på köpta bullar. Skandal!
...Eller så är det kanske helt fantastiskt underbart att man faktiskt kan köpa bullar då orken till att baka inte finns. Dessutom är de faktiskt riktigt goda.


2 kommentarer:

  1. Du kan verkligen göra så fint med enkla medel! Önskar nästan att jag vore barn på nytt. :)
    E f

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du är välkommen att hälsa på i stugan trots att du inte är ett barn Anna :-D Du kommer säkerligen bli bjuden på smaskigt kaffe med spindelvävsrabarberkletkaka till, mums!

      Radera