onsdag 22 juli 2015

Fixa i sommartid


Äntligen börjar det växa blåbär runt vårt hus. Detta lilla goda blåa bär som ger en så mycket glädje.


Sommaren är så vacker! Känner noll längtan efter något annat land än Sverige om sommaren. Vi har det ju så fint. Längtar i och för sig väldigt mycket efter att få bada och det verkar ju inte vårt land bjuda på så många tillfällen till i år. I alla fall inte i vatten med värme en bit över 20 grader som jag gärna önskar.




Efter att grannen skaffat höns känner jag mer och mer för att själv göra lika. Försöker fråga ut så mycket jag bara kan om hur man tar hand om dem, hur det funkar att ha dem vandrande fritt på gården och så vidare.


Det finns så mycket att göra på gården och jag pendlar mellan att vilja ha gården precis som den är. Att det inte gör något att grusgången är mer en gräsgång än grusgång, att jag inte har flera vackra rabatter, det finns ingen terrass till intill huset, en häck som omger gården osv. Till att ibland önska att jag hade alla de där sakerna jag förut nämnde. Man kan lätt få för sig att man blir lyckligare av att ha alla de där sakerna som står på ens önskelista.


I går arbetades det hejvilt här på vår gård. Mina föräldrar och syskon kom hit och hjälpte oss att måla farstukvisten och förrådet. Min mamma stod för markservicen, lagade mat, skötte barn, kokade kaffe och bjöd på en massa fika medans resten målade. Storbarnen målade faktiskt de med i vad jag tror blev i sammanlagt tjugo minuter, sedan lessnade de.


Förrådet har istället för dessa fula svarta knutar nu fått vita.


Här står min far på stegen och målar utsidan av räcket. Hela det där räcket skulle ta en hel evinnerlighet att måla för mig och Robin, men nu gick det ju på "bara" några timmar. Två av mina kusiner R och A kom också förbi och hjälpte oss. Tänk vilken lycka! Det blir ju dessutom så mycket roligare att måla när man är fler.


Jag fick hela tre förslag på blogginlägg, så jag ska klura lite på dem och återkomma :-D. Hoppas ni får njuta av bara den av sommaren och inte stressa bort all ledig tid. Vi ses här snart igen!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar