onsdag 16 september 2015

6 års kalas


Köket står och väntar, kalaspiffat och redo. Snart kommer storebrors bästa kompisar på sexårskalas, lillasyster får självklart också vara med. Sex spralliga små barn kommer snart att inta dessa stolar.


För att en fest ska bli riktigt festlig måste man väl ändå ha vimplar? Dessa fina har min man sytt till lekstugecaféet vi hade tidigt i somras och de lär nog få komma fram varje gång det vankas festlighet i vårt hem.



Tårta är väl egentligen inte många barn som är så förtjusta i? Många gånger lämnas den kvar på tallriken i ett massakrerat tillstånd, sylten och dekorationsgodiset är väl det enda som åkt ner i småttingarnas strupar. MEN på ett kalas måste den ju ändå få finnas och detta år hade storebror önskat en gitarrtårta. Min svärmor hjälpte mig med bottnarna och fyllningen och min man stod för dekorationen.   


Kalaståget kom självklart fram.




Söndag, vilket var hans egentliga födelsedag, fick han presenter, frukost på säng och vacker stämsång (ofrivillig sådan då stämbanden chockartat försökte vakna till liv den "tidiga" morgonen) av mig, min man stora/lillasyster och barnens farmor och farfar. 

Under dagen vankades mer fika då familjen kom och grattade.







Det är så roligt med kalas! Nja, barnkalas är jag i och för sig väldigt glad över att det inte kommer så många gånger per år i vårt hem.. Men oj så trött man blir efter dem. Det tog hela två dagar för mig att bli återställd igen. Det var det värt. Det bästa är att storebror känner sig väldigt nöjd över sin helg och det är väl det som räkas.



1 kommentar: