måndag 29 maj 2017

Blomsterfint och loppistid


Har skickat i väg storebror till skolan efter fem dagars ledighet. Det känns att våra kroppar längtar efter ännu längre ledighet för det är så svårt att he sig upp ur sängen om morgonen. Storebror är nästan omöjlig. Tjejerna sover ännu, vilket är ett under. Rätt skönt att få ha huset alldeles för sig själv i tystnad för en stund. Passar på att redigera lite bilder från helgen och gör detta lilla inlägg. Hade som plan att göra det i går kväll, men jag somnade i soffan redan klockan åtta och maken fick väcka mig kring tio och leda mig till sängs.


Blev morsdagsfirad på lördagen istället för den rätta dagen. Jag skulle nämligen jobba hela söndagen. Så mysigt med sovmorgon, kaffe på säng, teckningar från barnen och blommor från maken. Jag är så galet bortskämd. Så välsignad. I bland glömmer man bort allt de bra man har, bra att påminna sig. 


Våren, eller jag vet inte om det redan är sommar? Eller vad ska man säga, försommarn kanske? Ja vad det nu är har i alla fall tagit fart, det har gått lite saktare detta år, men jag vet egentligen inte om ja är så ledsen för det. Tycker alltid att våren går alldeles för sakta i början, medans den springer iväg alldeles för fort mot slutet. Just nu njuter jag av bara den av varje litet blad som kikat fram.


Min lilla mor firade vi på söndagseftermiddagen med en lavendel. Minstlillan ville bära och kramade blompaketet så mjukt hon kunde för att inte förstöra blomman. Såg så gulligt ut.

Älskar alla små fina vårblommor.



Under lördagen fick jag ensamtid och spenderade den med min faster Anna på en megaloppis här i byn som just öppnat för säsongen. Så vansinnigt roligt! Mest roligt var det att få gå runt med Anna och titta, lyfta och känna på alla fina, ful/fina, jättefula och jättefina saker. Jag och Anna är rätt likasinnade, lite klurigt när vi gillar samma saker, men vi kunde hålla sams hela dagen.

Efter att vi strosat runt bland allt skrot och finheter köpte vi lite fika och satt oss ute i den 8 gradiga "värmen" och satt inlindad i varsin nyköpt ullfilt (du kan se lite av den i bilden med soffan, ljusgul och galet fin) och kikade på alla som kom ut ur butiken med alla sina nyköpta fynd. Det var minsann nästan lika roligt som det egna shoppandet.

Älskar att loppistiden nu dragit i gång. Men jag har lovat mig själv och mannen att jag ska börja rensa bland mina grejer här hemma. Började så bra, men kom lixom av mig då jag inte riktigt orkade sälja i väg saker. Funderar på att kanske göra en liten egen loppis i sommar.. Kanske det blir av.

Nu börjar en ny vecka. Hoppas din blir fin!






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar