söndag 21 maj 2017

Helgens fina


Helgen innehöll många storverk. Ett, värmen kom. Sicken fröjd för alla och en var. Två, Robins äldsta lillebror kom med sin familj och sov över hos oss. Tre, studsmattan fick komma fram och monteras ihop till barnens enorma glädje. Fyra, sommardäcken kom på plats på bilen (nu kan det väl inte komma något mer snö denna vår??) Fem, jag har såpaskurat bron, SÅÅ fint det blev.


Tänk att min lilla knubbiga bäbis blivit till denna långskånkiga sju, snart åttaåring. Det är ju galet. Fin till tusen är han, men dryg och tjurig som rackarn också. Ja du vet, som vanliga åttaåringar kan vara.


 Tog med mig småtjejerna till grannen efter middagen en dag för att titta på deras fina hönor och fina tupp. Det var en upplevelse.


Dock hade de stackars hönsen krupit till kojs och det blev ett väldans liv och skräck när två ungar helt plötsligt kom och skrämde liv i dem. Jag hoppas de förlät oss. Vi hade ju faktiskt med en fin gåva, en påse full med rivna morötter. Det om något måste ju ha bevisat att vi kom med välvilja.


Så härligt det är att dra upp rullgardinen och mötas av detta ljus. Önskar att vi hade lagt nytt golv till den lilla balkongen så det skulle gå att sitta där och dricka sitt morgonkaffe. Som det är nu är golvet borttaget och dörren igenspikad tills vidare.


Jag i morgonrufs och nyköpt klänning. En blå skönhet i linne och en gnutta viskos som jag köpt på second hand butiken Fyndet.
Jag blir mer och mer förvirrad av att läsa och grubbla kring detta med kläder och vad kläderna är gjorda av. Bara tanken på vilka vansinniga mängder kläder som nyproduceras gör mig både stressad och trött. Det finns ju så galet mycket kläder, så det behövs väl inte göra så mycket nytt? Eller?
Till storebror tycker jag att det är svårt att hitta kläder jag tycker om. Gissar att killar i hans ålder nöter rätt mycket på sina kläder så det är en orsak till att det inte finns så mycket att köpa i andra hand.
Jag har gjort att val för mig själv i frågan om kläder till honom. Han får få, men fina ekologiska kläder. De är ju inte direkt gratis, men jag köper hellre två fina tåliga, än tio fula med dålig kvalité.
Jag tycker väldigt mycket om kläder och för mig är kläder väldigt viktigt och ett roligt intresse.

Dock är jag extremt dålig på att sy, eller rättare sagt jag blir så vansinnigt ilsk och elak när jag syr. Lagde i veckan storebrors alla byxor vars knän fått stora hål. De blev till slut lappade och lagade, men det hade ju varit bra om jag inte behövt bli så svettig och sur under resans gång.
Att lappa och laga de kläder man redan har i sitt hem är något jag önskar att jag kunde bli mycket bättre på. Det är ju mycket bättre att ta vara på och ta hand om det man redan äger än att köpa nytt.


Storebror gör sin egen frukost, rostmackor med hallonsylt och ost. Vet inte riktigt om jag tycker att det är någon höjdare.


Hihi, en lapp som aldrig går att slänga. Så sött. För de mesta lekte alla barnen så glatt och bra, men helgen innehöll också en hel del bråk. Denna lapp hittade vi på köksbordet efter ett bråk mellan storebror och lillasyster. De blev tack och lov vänner igen.

Helgen gick snabbt. Känner mig rätt nöjd över att faktiskt ha hunnit med en hel del samtidigt som jag hunnit laga mat till en massa underbara människor, diska undan efter dem och försöka städa undan. Men nu är jag rätt trött och i morgon börjar en ny vecka med nya utmaningar. 


Avsluta detta inlägg med lite fin (och till och med väldigt giftig, du kan ju gissa vilket jag syftar på) vårnatur från vår gård.






Nu tar jag och kryper ner i denna sköna, gröna hörna för en stund innan det är dax att åter igen krypa till kojs. God kväll och gott natt!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar