onsdag 3 maj 2017

Det där lilla extra i vardagen



Denna syn, visst är den för underbar.... Här har jag städat i flera timmar och efter bara en liten stund går denna syn att möta... Stök i var vrå. 
Jag kan bli galet less på detta cirkelstädande. Att bara gå runt, runt i huset, städa ett rum i taget. När man kommit hela huset runt möts man av åter stök i det första rummet och det är bara att börja om. Att få vandra runt i ett helt städat hus, det finns lixom inte trots att jag inte gör annat än att städa.

MEN på något sätt så gillar jag ändå att städa, diska och tvätta. Och jag har numer försökt att göra och skapa det där trivsamma i städandet. Inte bara att det är det städade resultatet som ger något utan att hitta saker i själva städandet som ger lycka.


Jag försöker omge mig i vardagen med fina detaljer som ger mig något. Som denna fina burk som jag fått av min svägerska. Den har jag diskmaskinstabletterna i. Det är en trivsam känsla att öppna spännet, lyfta på locket och ta ut en tablett.


Har köpt en fin diskborste i trä. Den känns väldigt skön att hålla i och själva borsten går att byta ut mot en ny när den har gjort sitt. Finns att köpa som refill.



Jag älskar plåthinkar. Bara ljudet som bildas när man häller vatten i en sådan hink ger mig glädje. Av någon anledning har jag använt mig av en ful plasthink när jag skulle skura mitt golv och denna fina emaljerade har fått stå som prydnad. För, jag tror det är ett halvår sedan blev det ett hål i plasthinken och jag tog då denna i stället. Att jag inte gjort det tidigare är nu en gåta. 


Jag älskar torp och sommarstugor och vill gärna skapa lite av den känslan i vårt eget hem. Vi kommer, så länge vi har detta hus och med allt det innebär aldrig att "skaffa" en egen sommarstuga. Har faktiskt fått pikar då jag tummat på något lite småskavankigt på en loppis att det där kan du ju inte köpa det är ju något man har i en en sommarstuga. Men varför då, undrar då jag? Varför kan man inte få ha sommarstuga i sitt hem man bor i året runt. Om det är något man gillar förstås.


Denna fina "bytta" lixom skuttade jag till av lycka då jag hittade en sommar på en loppis. Så ljuvligt vacker. Rotfruktsborsten som ligger däri är riktigt skön att använda. Och handtvålen den löddrar helt perfekt.


Köpte denna dammvippa av strutsfjädrar lite mest bara för att den var så vacker. Skönt att hålla i och mjuk att damma med. Men oj så häpen jag blev av hur bra den faktiskt funkar. Den "sög" upp damm huuur bra som helst. När jag dammat ett tag tog jag med den ut på bron och skakade av dammet och kunde sedan gå in och fortsätta.


Fina träslevar och stålprylar tycker jag om att använda i köket. Plastbantar köket med en liten etapp i taget. Hoppas på att helt ha bytt ut all plast på ett par år.
Nästa steg för mig är nu att byta ut mina plastbyttor som jag vispar tillexempel pannkakssmeten i. Vi har en stor bytta som har som en pip på ena kanten som gör att det går väldigt lätt att hälla smeten i exempelvis en panna. Om jag köper en i porslin vill jag att den har en sådan kant. Vet att det finns att köpa, men det får vänta ett tag till. Att köpa och byta ut allt på en gång känns inte ekonomiskt rätt.


Fula förpackningar går lätt att gömma i väldigt vackra. I denna vackra plåtlåda ligger all spagetti kvar i sina förpackningar. 


Jag är inte ett dugg praktisk av mig, till vissa personers förtret. Tycker mycket om att hälla över torrvaror från sin fula förpackning till mer fina. Trodde faktiskt att jag skulle tröttna på det, men det har jag ännu inte gjort.
Min älskade man älskar lite extra mycket denna fina glasburk som jag förvarar makaroner i. Eller älskar var nog att ta i, läs ogillar.. Hihi, han är så söt när han försöker få ner sin hand i burken för att få upp måttet. Det går lixom inte, hans hand är för bred och han morrar så det hörs lågt ut i vardagsrummet.


Att få se de vackra hemvärpta äggen när man öppnar kylskåpet, det är en fröjd. Har länge varit sugen på att köpa en stor äggkorg, men inte riktigt tyckt att det varit så nödvändigt. Vi får se, någon dag kanske jag unnar mig det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar